Tags

Related Posts

Share This

RED!

Rood staat voor energiek, vurig, onstuimig en sexy. En rood is ook de kleur van Bob Wijnens klavier. In de frontlinie staan trompettiste Ellister van der Molen en – nu supertalent Gideon Tazelaar in New York studeert – de even getalenteerde Mo van der Does. Organist Bob Wijnen vormt samen met drummer Wouter Kühne de motor van deze stomende band. Alle muzikanten hebben indrukwekkende solocarrières. Zo nam Bob onlangs in New York een CD op met onder andere Peter Bernstein en Billy Drummond, toert Ellister naast haar soloproject met de succesvolle theatershow New York Round Midnight, won Mo een eerste prijs op het prestigieuze Prinses Christina Concours en speelt Wouter dagelijks met de crème de la crème van de Nederlandse jazzscene.

Het product is een opzwepende mix van dansbare jazz. Red! laat zich muzikaal inspireren door een veelheid aan artiesten, van Larry Young & Woody Shaw tot  Freddie Hubbard, van Horace Silver tot John Scofield. Zoals Art Blakey het zei: “We’re here to have a ball”.

www.ellister.com

Line up
Ellister van der Molen – trompet en flugelhorn
Mo van der Does – altsax
Bob Wijnen – orgel
Wouter Kühne – drums