SASHJE Bigband

DE STICHTING AMERICAN SCHOOL VAN DEN HAAG Jazz Ensemble (SASHJE)

De Stichting American School of The Hague Jazz Ensemble (SASHJE) is opgericht als organisatie voor het creëren van een kader voor de studie en ontwikkeling van jazz onderwijs in de Amerikaanse School, eveneens voor de grotere expat, internationale en lokale jeugd gemeenschappen. Het primaire doel is om de mogelijkheid te bieden aan jongeren om het jazz genre binnen een gestructureerde, veilige en professionele omgeving te bestuderen. De organisatie zal ernaar streven dit met gezamenlijke middelen van ASH en lokale gemeenschappen te faciliteren. Dit initiatief bied jongeren gelegenheid om samen in een jazz-ensemble te spelen en uit te voeren en het bestuderen van het jazz medium door het verstrekken van financiële en logistieke steun.

The American School of The Hague High staat goed bekend in de lokale en internationale gemeenschappen voor hun hoge standaard van uitmuntendheid, SASHJE, voorheen bekend als de American School of The Hague High School Jazz Ensemble, bestaat uit studenten geselecteerd uit instrumentale muziek programma van de school en uit de lokale gemeenschap. De groep bestudeert vele genres van de moderne muziek, waaronder jazz, rock, swing en blues. SASHJE wordt beschouwd als een ensemble voor jonge musici van de school en de gemeenschap in de omgeving.

In de afgelopen jaren heeft het ensemble een aantal optredens op lokale jazz festivals waaronder de Leiden en Den Haag Jazz Festival verzorgd. Verscheidene vooraanstaande lokale jazzmusici hebben samen opgetreden met de band, waaronder Hans Dulfer, Mike Booth, Markus Dekker, Michael Varenkamp, Rolf Delfos, Coco York, Larry McWilliams (USA), Tom “Bones” Malone (USA) en Charli Green (USA), T.S. Galloway (USA), David Becker (USA). Veel van alumni van de band voorzien nu in hun levensonderhoud door hun werkzaamheden  in de muziek industrie.

Het lidmaatschap van de band staat open voor de middelbare school leeftijd studenten en is gebaseerd op een auditie proces. Audities worden gehouden in het begin van het academiejaar. Het auditie materiaal en de procedures kunnen worden verkregen door contact op te nemen Jim Yanell, music director van het ensemble of via de website, www.sashje.nl.

In overeenstemming met de geest van de jazz, biedt SASHJE een fantastische kans voor creatieve groei en samenwerking tussen studenten van verschillende culturele achtergronden.